Pengar Nummer Ett (Swedish)

http://moneynumberone.net/pengar-nummer-ett/

Pengar Nummer Ett

 

NOW! The new REVISED and UPDATED 2004 edition of what has become known as the “Pattaya Bible” – Money Number One. Now in SWEDISH!!! This edition expands the horizon beyond Pattaya in offering general, practical and often humorous advice to the single, hedonistic male traveler as he interacts with the local female population. Whilst the publication still remains oriented towards visitors to Pattaya, the same advice can generally be applied to any place with an abundance of beautiful, charming ladies and an endless supply of mentally challenged men eager to dispose of their hard-earned savings in the pursuit of love.

Places like Pattaya may have grown or changed over the years but one thing has remained constant – MONEY IS STILL NUMBER ONE.

Now available in PDF format for instant download. $18.97 US

Enquiries: booksales@moneynumberone.net

Book contains 188 Pages

How to Download your E-book Purchase
Note 1: All books sold on this site are automatically delivered to your computer in PDF format ONLY (digital) unless otherwise noted and as such cannot be refunded under the PayPal Buyer Protection/refund policy!

PLEASE REMEMBER TO “SAVE” YOUR FILE AFTER DOWNLOAD!!

Note 2: All books on this site are protected by International Copy Right and cannot be resold, re-printed or otherwise redistributed in any way without the express and written permission of the site owner.

Inledning

“Det kan vara så att din enda uppgift i livet

helt enkelt är att tjäna som en varning för andra”

Ni som vill läsa om Thailands historia, konst och hantverk, om templen och om vackra stränder, ni ska inte läsa den här boken. Välj i stället en bok om sådana saker i någon av de många bokbutikerna eller turistbyråerna. Om du vill veta om shopping, marknader, de bästa hotellen, restaurangerna och de många turistattraktionerna, än en gång, den här boken är inte för dig. Den här boken är gjord för rena nöjessökare, för manliga hedonister. Den är skriven för alla de miljoner turistmän som besöker Thailand varje år. För den som kommer från kalla länder, befolkat av lika kalla kvinnor, kan Thailand annars bli en chock.

Money Number One, som släpptes julafton 2001, var skriven för att lotsa nybörjare genom alla de knep och finter som ligger på lur i Pattayas livsstil, men också för att ge thailandsveteranerna något att fundera över. Läsarnas gensvar var översvallande. Och även om det var omöjligt att få med allt av värde, så har ännu ingen klagat.

Bland alla de kommentarer jag har fått om boken finns det särskilt tre återkommande. Den första var naturlig:

“Jag önskar jag hade läst den här boken innan jag första gången satte min fot i Thailand.”

Jag också. Boken försökte förklara hur många fällor det finns för den man som kommer hit för att upptäcka att lusten är en läckerbit, en tjock plånbok är ett obligatorium och att moralen här betraktas som man själv vill.

Den nykomne manlige turisten befinner sig helt plötsligt i ett Disneyland för vuxna, en plats utan motstycke på denna planet. Han ser neonljusen i Pattaya som hälsar honom välkommen, som tröttar ut honom och piggar upp honom, och som sedan kickar ut honom efter tio dar. Även efter flera resor, trots alla goda råd, får han fortfarande betala veterinärräkningar för sjuka buffalos, betala nya tak för demolerade hus i avlägsna byar, betala motorcyklar för okända släktingar, för att slutligen bli dumpad av sitt livs käresta när hans pengar tagit slut.

Det var så det var för mig de första gångerna jag var där. Jag gjorde då nästan vartenda misstag som var möjligt att göra och jag föll på varje hinder. Om jag då hade vetat vad jag vet nu hade det varit annorlunda. Kanske.

Den andra kommentaren var väntad:

“Jag kommer att ta hem den här boken och visa den för mina vänner, eftersom ingen  kommer att tro mig när jag berättar om Pattaya”.

För dem som inte varit här och själva sett platsen är den nästan omöjlig att beskriva. Verkligheten är helt enkelt den att mannen här inte längre är jägaren utan bytet. När du berättar om dina upplevelser i Pattaya för den som inget vet därhemma, går något av spänningen förlorad om ingen tror på vad du säger.

Den tredje kommentaren var något överraskande. Det gällde något som jag skrev enbart som en eftertanke och som jag inte trodde att någon läsare ens skulle lägga märke till. I det avslutande kapitlet erkände jag “det finns en plats i Thailand som jag avskyr mer än någon annan plats på denna planet – avresehallen på Don Muang flygterminal”. Jag skulle bli rik om jag finge en baht av alla killar som känt på samma sätt som jag. Att döma efter läsarnas reaktioner måste avresehallen i flygterminalen vara den mest deprimerande plats i världen. En grabb erkände faktiskt att han grät när han gick ombord på planet.

Skälet är enkelt. Pattaya är en så festlig plats att du kan hamna i ett beroende – ett större beroende än av narkotika och alkohol. När du sitter i avresehallen kan abstinenssymptomen bli akuta när du inser att det inte längre finns någon återvändo – du måste gå ombord på planet, du måste hem. Men “verkligheten” och den “riktiga världen” kommer aldrig att bli densamma. Plötsligt känns vädret därhemma kallare än vanligt, det är vått och eländigt. Plötsligt finner du att den där flickan på kontoret , som du har uppvaktat under de senaste sex månaderna, inte är lika snygg som du tidigare tyckte.

Så varför inte helt enkelt njuta av platsen och släppa tanken att försöka förstå den? Pattayapassionen kan få dig på knä om du tänker för mycket. Kunskap är makt och ju mer du förstår hur och varför saker och ting fungerar, desto större chans har du att bemästra situationen, jobba med den eller bara njuta av den. Många utländska män kommer till Thailand, gör sig löjliga, blir förälskade och gifter sig efter två veckors vettlös romans. Med  tanke på antalet sådana äktenskap som slutar i katastrof, skulle det ha varit klokare att veta mera. Lär först, bli förälskad senare.

Jag tycker illa om begreppet ‘sexturist’ och av det skälet är detta den enda gång jag använder ordet i denna bok. Enligt min mening är det en felaktig term. Den thailändska regeringen och även din egen kanske stämplar dig som sådan, du kanske till och med tror det själv, men sanningen är att ingen vettig människa reser till Thailand med alla de problem och höga kostnader det medför enbart för att hänge sig åt sex. Skälet är helt enkelt ekonomiskt. Om du delar summan pengar resan kostar med antalet sexuella kontakter, finner du att det hade varit mycket billigare att stanna hemma och besöka ett massageinstitut.

Min forskning visar att ‘sex’ enbart är ett lockbete, ett försäljningstrick, och de män som säger att det är det enda skälet till varför dom är här, lurar sig själva. Det är mera fråga om att söka uppmärksamheten och intresset från en attraktiv kvinna än för den fysiska akten i sig själv. Detta är helt tydligt om man tänker på det antal män som blir förälskade, antalet som efter en enda resa, är beredda sälja allting där hemma och flytta till Thailand, som är beredda sända högvis med pengar till en flicka de knappast känner och, tragiskt nog, de som tror att  livet inte längre har någon mening när de har övergivits av föremålet för deras dyrkan.

I Bangkok Post recension av Money Number One skrev Bernard Trink bl a följande: “Hutchison borde ha poängter att mycket av det han antar är unikt för Pattaya lika väl gäller Bangkok”. Jag har nu förstått att  Mr Trink har alldeles rätt. Det som gäller i Pattayas nöjesliv gäller också andra nöjescentra runtom i Thailand. Att undersöka dem alla skulle kräva mer tid och mer pengar än jag är beredd satsa, och jag litar därför på andras utsago. Därför – om du läser denna bok i Bangkok, Puhket, Chiang Mai eller någon annan turistort, kan du utan vidare spisning byta ut namnet Pattaya mot namnet på den plats där du befinner dig.

Vidare, även om jag inte personligen känner till något om gay-marknaden i Pattaya eller på någon annan plats i världen, så vet jag genom pålitliga källor, att vad som i denna bok sägs om “bar-flickor” lika väl kan gälla “bar-pojkar”. Det är faktiskt ingen större skillnad.

Den reviderade och uppdaterade versionen av Money Number One heter Money Still Number One. Även om Pattaya under de senaste åren dramatiskt har förändrats till det yttre så har ingen förändring skett vad gäller invånarnas mentalitet.  PENGAR  är FORTFARANDE och kommer alltid att förbli NUMMER ETT. Det är ett obestridligt faktum.

För att försäkra mig frågade jag en gång en barflicka om det verkligen var sant att pengar var Number One. Hennes svar: “Inte sant. För mig fa-lang Number One”, shockerade mig djupt tills hon återställde min uppfattning genom att med ett leende tillägga: “eftersom han ger mig pengar.”

Tro inte att det har varit lätt att skriva en sådan här bok. Det har inneburit  massor av timmar av mödosam forskning, sitta i barer, dyka in i ruskiga rum, tvinga sig själv att sitta och prata med några av de vackraste kvinnorna i Thailand. Och några mindre vackra. Det handlar om en hopplös kamp mot alkoholism och ett skrivande i timmar innan du upptäcker att du använt fel ände på pennan. Det handlar om att utveckla teorier om platser och människor och sedan testa dem för att vara säker att strategin fungerar inte bara en enstaka gång. Följaktligen innebär det att göra misstag, felsteg, dumheter och  klamp i klaveret, eftersom du inte lydde dina egna råd och instinkter. Det är vad som menas med a stupid fa-lang. Dum utlänning!

Men ändå tror jag att min kärlek till Thailand aldrig kommer att avta. Tvärtom, ju mer jag lär mig om platsen och människorna, ju mer jag förstår hur det hela fungerar (eller inte fungerar), desto mer tilltalad blir jag. Jag gör alls inte anspråk på att vara någon expert eftersom “experter” inte förekommer i Thailand. Här lär man av erfarenheten och lektionen varar livet ut. Men läroprocessen gör livet verkligt spännande. Så därför! Låt oss ge oss på det! Sätt dig på en barstol, beställ en drink och var uppmärksam. Pattayas Skola för Livets Hårda Törnar har börjat.

Book contains 188 Pages
Please note: All books sold on this site are automatically delivered to your computer in PDF format ONLY (digital) unless otherwise noted and as such cannot be refunded under the PayPal Buyer Protection/refund policy!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge